Covid-19

Vi har åpnet forsiktig


Vi har åpnet halvparten av gjesterommene våre. Vi har masse plass inne og ute.  Dette gir våre gjester god mulighet til å opprettholde anbefalt avstand til hverandre

Per 19. april gjelder de nasjonale regler og anbefalinger i Bjørnafjorden Kommune.

Vil du bestille opphold og eller spa-behandling kan du gjøre det på vår nettside. Dersom du ønsker å bestille 5 rom eller flere, ta kontakt med vårt reservasjonskontor.

Du kan kontakte reservasjonskontoret mandag-torsdag 08.00–18.00 og lørdag 08.00-16.00. Du når oss på telefon  56571100 og epost hotel@solstrand.com.

Smittevern på Solstrand

På Solstrand forholder vi oss til enhver tid til helsemyndighetenes råd og anbefalinger og oppfordrer våre gjester til å gjøre det samme. Vårt 18’000 m2 store hotell gir god mulighet til å opprettholde anbefalt avstand. Vårt ønske er at våre gjester også i slike tider skal få gode opplevelser på Solstrand og at våre medarbeidere sikres en trygg arbeidsplass.

Vi ber alle våre gjester om å gjøre seg kjent med Solstrand’s overordnede smitteverntiltak før ankomst.

Hotellet

Vi bruker våre fasiliteter så optimalt som mulig, og planlegger i detalj for at både private samlinger og møter skal oppleve det trygt å være her. Vi velger å ikke åpne alle gjesterom for å sikre at alle skal oppleve at her er god plass. 

Hånddesinfeksjonsmiddel er plassert ved hovedinngang, i restauranten, ved kaffebuffeten, og i alle møterom. Vi har redusert antall bord og stoler i våre spisestuer slik at våre gjester kan holde anbefalt avstand. På våre 17 felles toaletter spredt rundt i hele huset er det berøringsfri håndsåpe og vannkraner, samt papirtørk. Ved gjestemottak i resepsjon, bar og spisesal har vi montert transparente beskyttelsesplater.

Solstrand Bad

Solstrand Bad med tre basseng og tre badstuer er åpen for våre boende og dagspa gjester. Vi anbefaler boende gjester å skifte til badetøy på hotellrommet istedenfor i fellesgarderoben. Badekåper og tøfler ligger på alle våre hotellrom.

Lørdager opplever vi størst pågang i Solstrand Bad i tidsrommet 12-14.00. Skal du sjekke ut en lørdag kan du benytte Solstrand Bad frem til klokken 14.00. Dersom du skal sjekke inn en lørdag er du velkommen i Solstrand Bad fra klokken 14.00.

Vi minner om viktigheten av å holde 1 meters avstand.

Solstrand Spa

Solstrand SPA holder åpent for boende gjester hele uken, og for dagspa gjester mandag til fredag. I vårt Spa følger vi bransjestandard for smittevern, anbefalt avstand, økt fokus på håndhygiene samt ekstra renhold på alle berøringsflater. Terapeuten vil bruke munnbind under behandling. Vi ber også om at gjestene bruker munnbind. 

Hotellrom

Vår husøkonomavdeling har ekstra stort fokus på vasking og desinfisering. Vi har flere fagutdannede renholdsmedarbeidere som har ekstra opplæring og kompetanse innenfor smittevern. Alle overflater og kontaktpunkter som lysbryter, dørhåndtak, fjernkontroll og flusheren på toalettet har spesielt fokus. Vi bruker plastbeskyttelse over fjernkontroll på alle rom. Romnøkler blir desinfisert etter bruk.

Måltider

Alle våre gjester skal vaske eller desinfisere hender før de går inn i restauranten. Vi har redusert antallet bord og stoler i restaurant og bar for å skape avstand mellom gjestene. Vi vil etterstrebe å avstemme før ankomst hvem av gjestene som omgås i hverdagen.  Ifølge dagens regler kan vi servere alkohol til mat inntil klokken 24.00 for grupper under 20 personer.

Frokost:

Vi serverer frokost fra buffet. Buffetbordene er plassert med større avstand enn ellers og inneholder hovedsakelig porsjonsskåler som det er lett å forsyne seg med. Vi har tilrettelagt mange brett med rent gripebestikk for individuelt bruk.

Lunsj:

Til lunsj serverer vi en to retters lunsj meny.

Middag:

Til middag serverer vi tre retters meny. Enkelte dager tilbyr vi dessert buffet, hvor alle gjester skal bruke sitt eget gripebestikk.


 Søndagslunsj:

På grunn av Covid-19 situasjonen blir det ikke servert søndagslunsj i 2021. Når Norge er vaksinert vil vi vurdere om vi kan servere søndagslunsj i 2022.  Vi beklager at vi ikke kan ta imot lunsjbestillinger før dette er avklart.

Hva har skjedd på Solstrand i tiden hotellet var stengt?

Vi har utnyttet tiden som nedstengt best mulig. Vi har lansert nye nettsider, og er i ferd med å oppdatere hele vår digitale infrastruktur. Nå skal det bli enda enklere å bestille opphold hos oss.

Som en del av miljøsatsingen vår får nå også resepsjonen vannbåren varme fra Bjørnafjorden. Det betyr at vi varmer opp hele hotellet uten utslipp av CO2.

Vi har vedlikeholdt gjesterom og oppgradert tekniske rom.

For å sikre våre gjester god parkering har vi satt opp råbygget til et nytt parkeringshus, med flere ladepunkter for elbiler. Parkeringshuset vil bli ferdigstilt når drift av hotellet igjen gir mulighet for det.

Vi gleder oss til å ønske gjester og medarbeidere velkommen til våren på Solstrand!