Opplevelser

Kulturbyen Bergen, med alle sine tilbud, ligger bare en halvtime unna. Fjellene og Folgefonna venter på den spreke. Lysøen og Rosendal er en estetisk og historisk opplevelse. Og fjorden og sjøpromenaden tar imot deg – uansett årstid og vær. Vestlandet kaller.


Vandring i vannkanten

Opplev kunstneren Svein Rønnings sjøpromenade langs vannkanten – med utsikt til Tysnes og Kvinnheradsalpene. Sett deg på en av de mange benkene i hagen og kjenn hvordan det åpne landskapet virker på kroppen.

kajakk

Kajakk – padle på fjorden

Kanskje får du se niseflokken som holder til i fjorden? Vi har både en enkel og en dobbel havkajakk som du kan låne. Hvis du vil langt ut på fjorden, anbefaler vi en veiledet tur med Bjørnafjorden opplevelser.

Oselvar

Rotur i norsk trebåt

I sommerhalvåret kan du legge ut på fjorden i en av våre tradisjonelle norske trebåter: Oselvar og Strandebarmer. Båtene er gratis å låne, og en rotur på Bjørnafjorden i en klassisk trebåt er en opplevelse du vil huske.

Sykkeltur

Lån en sykkel av oss. Det er gratis – enten du vil se deg om eller ta deg en lengre treningstur. I resepsjonen får du også hjelm og turtips.

Oselvarverkstaden

Oselvaren er en trebåt fra Hordaland – med en historie som strekker seg tilbake til vikingtiden. Og Oselvarverkstaden er det eneste verkstedet igjen som lager denne båttypen. Verkstedet ligger 20 minutters gange fra Solstrand.

Oseana Kunst- og Kultursenter

Kunst- og kultursenteret Oseana i Os sentrum holder konserter, utstillinger, foredrag og andre kulturarrangementer. I tillegg huser senteret Per Griegs kunstsamling. Oseana ligger en kort og vakker spasertur fra hotellet.

Vedholmen galleri

Vedholmen galleri drives av ekteparet Vibeke Harild og Peter Marron, som begge er keramikere. Galleriet har en rekke salgsutstillinger gjennom året. I tilknytning til galleriet, finner du også en kunstbutikk. Vedholmen galleri ligger på Lepsøy, en liten time med buss fra Os sentrum.

Bergen

Verdensarvbyen Bergen ligger bare 30 minutter unna Solstrand. Benytt anledning til å få med deg utstillinger på Kode eller Bergen kunsthall, besøk bryggen fra 1000-tallet og gå en tur ut på tuppen av Nordnes. Kveldens treretters venter når du er tilbake.

Folgefonna

Brevandring er en mektig opplevelse, og Folgefonna er Norges tredje største bre. Folgefonni breførarlag leder deg og taulaget trygt opp på breen – og trygt ned igjen.

Lysøen

På Lysøen ligger Ole Bulls villa og Lysøen museum. Lysøen er ikke bare en idyllisk perle, men et stykke norsk kulturhistorie. Du kommer til øyen og museet på 17 minutter med bil. Med båt er det en dagstur.

Rosendal

Baroniet Rosendal – med slottet fra 1665 – ligger godt plassert «mellom fjord, fonn, fjell og fossefall.» I hagen blomstrer 1700 rosebusker. Riddersalen er åpen for besøkende. Du kan ta båt fra Os til Rosendal på 1 time og 20 minutter.