Opplevelser

Vår beliggenhet byr på en rekke opplevelser både på hotellet, i nærområdet og i regionen. Du trenger ikke forlate hotellet på leting etter den gode opplevelsen. Tilbring dagen i Solstrand Spa og Bad, spaser i hagen og langs sjøen. Kanskje en tur på fjorden i kajakk eller robåt kan friste?

Under en time fra Solstrand kan du oppleve kulturbyen Bergen, med alle sine tilbud. Fjellene og Folgefonna venter på deg. Lysøen og Rosendal byr på estetiske og historiske opplevelser. Vestlandet kaller.


Velg din opplevelse:


Tett på NaTUREn

Vandring i vannkanten

Opplev sjøpromenaden langs vannkanten – med utsikt til Tysnes og Kvinnheradsalpene. Sett deg på en av de mange benkene og pust inn den friske sjøluften. Like vakkert i storm som i stille vær.

Vandre på de mange stiene

Hagen

Her kan du vandre på en av de mange stiene og ta en pause i det lille lysthuset. Kjenn hvordan det åpne landskapet virker på kroppen og nyt synet av hagens fargerike blomster.

Ute

Fjordbad

På Solstrand bader vi i sjøen hele året. Du kan vandre innendørs fra badet like til fjorden. Badetrappene leder deg elegant uti – eller du kan vasse langs rullesteinstranden.

Inkludert i oppholdet

Solstrand Bad

Her kan dere nyte svømmebasseng inne og ute, terapibad med massasjedyser, finsk badstue, sanarium, dampbad, kaldtvannskulp, trimrom og avslapningssoner.  Solstrand Bad er åpent hver dag fra klokken 07.00-22.00. Fredager og lørdager klokken 18.00–22.00 er badet forbeholdt gjester over 18 år.

Velvære

Spa


Spabehandlingene våre er forankret i den skandinaviske tradisjonen. Her kan du lukke øynene og la sansene hvile. Våre profesjonelle terapeuter jobber med innpakninger, ansiktsbehandlinger og massasjer. Vi anbefaler at dere bestiller spabehandlinger i god tid før dere kommer.

kajakk

Kajakk – padle på fjorden

Kanskje får du se niseflokken som holder til i fjorden? Vi har både to enkle og en dobbel havkajakk som du kan låne. Henvend deg i resepsjonen for å reservere tid. Du får låne redningsvest av oss.

OSELVAR

Rotur i norsk trebåt

I sommerhalvåret kan du legge ut på fjorden i en tradisjonell Oselvar. En rotur på Bjørnafjorden i en klassisk trebåt er en opplevelse du vil huske.

Båtene er gratis å låne. Du kan reservere tid i resepsjonen, redningsvester får du låne av oss.

Oselvaren er Norges nasjonalbåt og har blitt bygget i Os siden 1750. Dersom du ønsker å lære mer om båttypen anbefaler vi et besøk på Oselvarverkstaden.

Fjordopplevelser

Bjørnafjorden Opplevelser

Kajakk, fisking, dykking eller en tur på fjorden i båt? Om dere er flere sammen eller ønsker en guidet opplevelse kan vår gode samarbeidspartner Bjørnafjorden Opplevelser skreddersy for dere. De kan tilby opplevelser på Solstrands eiendom eller ved sitt nøst på Lepsøy, cirka 15 minutter med bil fra Solstrand.

Privat tur på Fjorden

Båttur

Opplev Vestlandet på sitt beste. Hos Maritime Tours kan du leie båter i ulike størrelser med mannskap. Vi anbefaler en tur til Bekkjarvik eller Rosendal.

Tett på NaTUREn

Vandring i vannkanten

Opplev sjøpromenaden langs vannkanten – med utsikt til Tysnes og Kvinnheradsalpene. Sett deg på en av de mange benkene i hagen og kjenn hvordan det åpne landskapet virker på kroppen

Spasertur

Kyststien

Kyststien strekker seg fra Osøyro til Moldaneset. Solstrand ligger langs stien, du velger derfor om du vil spasere i cirka 20 minutter inn til sentrum eller gå rundt Moldaneset, en tur som tar cirka to timer. På veien mot Os sentrum passerer du det historiske klyngetunet Lyngheim, her er det fint for barna å leke. Velger du å gå ut mot Moldaneset passerer du Stallmestergården Moldegård omkranset av et stort parkanlegg. På Moldaneset finnes det flere fine badesteder hvor du kan nyte ettermiddagssolen.

Fjelltur

Borgafjellet

Like bak Solstrand ligger Borgafjellet, start turen ved hotellet eller kjør første delen med bil. Etter en bratt stigning opp til 353 meter over havet er det fint å nyte matpakken på dagsturhytten Borgabu. Her kan du nyte utsikten mot Bjørnafjorden, Tysnes, Fitjar og byfjellene i Bergen. Tur retur fra Solstrand tar turen cirka 2,5 timer. Ønsker du en lengre tur kan du fortsette helt inn til Møsnuken, eller til Tøsdal med retur langs Oselven.

Fjelltur

Liafjellet

Start turen ved hotellet eller kjør første delen med bil. Liafjellet er et av de mest brukte turområdene i Os. På toppen finner du Storevarden (259 moh) med utsikt mot Strøno, Halhjem, Austevoll, Sotra, Fitjar og byfjellene i Bergen. Tur retur fra Solstrand tar turen cirka 2,5 timer.

vandretur på en øy

Lysøen

Komponisthjemmet til Ole Bull på Lysøen skal gjennom en omfattende renoveringsprosess de neste årene, og vil derfor være stengt for besøk. Du kan likevel besøke øyen, som har 13 kilometer med flotte turstier. Underveis er det benker og rasteplasser hvor du kan ta en pause. En kjekk tur for barnefamilier. Et høydepunkt er utsiktstårnet, som er plassert på øyens høyeste punkt 76 m.o.h. Lysøen museumsbåt går i skytteltrafikk mellom Buena kai og Lysøen tirsdager-søndager kl. 11.00-16.30. Det tar cirka 15 minutter med bil fra Solstrand til Buena kai.

kunst og kultur

Kunst- og kultursenteret Oseana

Kunst- og kultursenteret Oseana i Os sentrum holder konserter, utstillinger, foredrag og andre kulturarrangementer. I tillegg huser senteret Per Griegs kunstsamling. Oseana ligger en kort og vakker spasertur fra hotellet. Kafe med utsikt mot fjord og fjell.

kunst

Vedholmen galleri

Vedholmen galleri drives av ekteparet Vibeke Harild og Peter Marron, som begge er keramikere. Galleriet har en rekke salgsutstillinger gjennom året. I tilknytning til galleriet, finner du også en kunstbutikk. Vedholmen galleri ligger på Sundøy, en halvtime med buss nummer 603 eller 15 minutter med bil fra Os sentrum.

Håndtverk

Oselvarverkstaden

Oselvaren er en trebåt fra Hordaland – med en historie som strekker seg tilbake til vikingtiden. Oselvarverkstaden er det eneste verkstedet igjen som lager denne båttypen. Verkstedet ligger 20 minutters gange fra Solstrand. Her får man se håndverkere i arbeid, verkstedet har derfor begrensede åpningstider.

Golf

Bjørnafjorden Golfklubb

Bare ti minutters gange fra Solstrand ligger Bjørnefjorden Golfklubb. Klubben tilbyr 9-hulls skogsbane og gode treningsforhold med driving range, putting & pitching green. De tilbyr også to Full Swing golfsimulatorer som kan benyttes hele året. Utstyr kan leies.

Hardangerfjordekspressen

Dagstur med båt til Rosendal

Fra Os kai går det daglige båtturer til Rosendal. Det lille slottet Baroniet fra 1665, ligger godt plassert «mellom fjord, fonn, fjell og fossefall.» I hagen blomstrer 1700 rosebusker. Riddersalen er åpen for besøkende.

Vi anbefaler også et besøk på Galleri Guddal. Et moderne kunstgalleri i det historiske Guddalstunet. Her kan du se utstillinger, og grafisk kunst, keramikk, glass, smykker og tekstiler for salg. Galleri Guddal er også medlem av norsk kulturarv. Kafé med enkel lunsj, kaffi og kaker. Det er 3 km til fots over heiene. Galleriet ligger 5 km med drosje fra kaien.

vandreTur på en øy

Lysøen

Komponisthjemmet til Ole Bull på Lysøen skal gjennom en omfattende renoveringsprosess de neste årene, og vil derfor være stengt for besøk. Du kan likevel besøke øyen, som har 13 kilometer med flotte turstier. Underveis er det benker og rasteplasser hvor du kan ta en pause. En kjekk tur for barnefamilier. Et høydepunkt er utsiktstårnet, som er plassert på øyens høyeste punkt 76 m.o.h. Lysøen museumsbåt går i skytteltrafikk mellom Buena kai og Lysøen tirsdager-søndager kl. 11.00-16.30. Det tar cirka 15 minutter med bil fra Solstrand til Buena kai.

Verdensarvbyen

Dagstur til Bergen

Bergen ligger bare 30 minutter unna Solstrand med bil. Vi anbefaler deg å stoppe ved Edvard Griegs hjem, Troldhaugen på veien til Bergen.

Ønsker du å reise kollektivt kan du ta buss nummer 600 fra Os til Bergen og returnere med ekspressbåt på ettermiddagen.

Benytt anledning til å få med deg utstillinger på Kode, Mariakirken, Lepramuseet eller nyt utsikten fra Fløien. Vi anbefaler også et besøk på bryggen fra 1000-tallet; Det Hanseatiske Museum, Håkonshallen og Rosenkrantztårnet.

Utforsk regionen på egenhånd

Dagstur med egen bil

Kulturbyen Bergen, med alle sine tilbud, ligger bare en halvtime unna. Fjellene og Folgefonna venter på den spreke. Lysøen og Rosendal er en estetisk og historisk opplevelse. Vestlandet kaller.

Vi anbefaler hel eller halvdagstur til Hardanger, dagstur med tre ferjer til Bekkjarvik eller dagstur til Folgefonna. Våre resepsjonister hjelper deg gjerne med kjøreruter og kart.