Måltidet

Hvite duker. Tente lys. Fjorden og fjellene der ute. Roen senker seg over måltidet: Fersk fisk og skalldyr fra Bjørnafjorden og havet. Lam som har beitet langs bratte fjellsider. Frukt og bær fra frodige fjordarmer. Livet langs kysten inspirerer oss, og sesongens råvarer bestemmer menyen.

Frokost

Mandag-Fredag 07.00-10.00

Lørdag og Søndag 07.00-10.30


Velkommen til et frokostbord med frisk frukt, ferskt brød og gode oster. Vi serverer kalde og varme retter, skinke og ost fra Fana, epler og saft fra Hardanger og egg fra nabogården. God morgen!Lunsj


Mandag-Fredag 12.00-14.00

Lørdag og Søndag 13.00-15.00

Våre overnattende gjester får servert en sunn og god lunsjmeny, som varierer med sesongens råvarer. Menyen er i hovedsak kortreist og består av lett salat, hovedrett og dessert. 


Søndagsbuffet og familiejulebord


Vi gjør noe vi aldri ville trodd vi skulle gjøre – vi velger å avrunde tradisjonen med søndagsbuffet og familiejulebord. Denne endringen er forankret i det grønne skiftet på Solstrand.

Vi opplever at stadig flere gjester, myndigheter, finansinstitusjoner og verden rundt oss stiller nye krav til oss, og forventer bærekraftige opplevelser. Vår lunsjbuffet kan dessverre ikke bli grønn på grunn av store mengder matsvinn.   

Vi har fått mange tilbakemeldinger om at Solstrand er et bedre sted å være, med litt færre gjester. Gjestene verdsetter en større ro i bassenget, stuene og restauranten og blir værende utover søndagen. Selskap vil derfor være reservert gjester som overnatter på hotellet.

Vi er ydmyke overfor dere som med avvikling av søndagsbuffet og familiejulebord, mister et av familiens viktige samlingspunkter. Ingenting ville glede oss mer, enn om vi i fremtiden, likevel vil se dere som gjester på Solstrand.


Kveldens meny

MANDAG-Søndag 19.00-20.30

Hver kveld presenterer kjøkkenet en treretters meny basert på sesongen og råvarene. Fjell, fjord og hav er utgangspunktet for alt vi serverer, og vi tilfører gjerne nye smaker slik handels- og sjøfolk alltid har gjort.

Se kveldens meny de neste 10 dagene:

Eksempel kveldens meny:

Meny for ditt opphold vil være klar cirka 10 dager før ankomst.

Forrett

Krydderbakt ørret fra Sotra

gresskarkrem, granatepler vinaigrette, blomkål & sesam- og soyasaus

fisk, sesamfrø, soya, sulfitt

Hovedrett

Indrefilet av okse

Selleri, tomat, søtpotet, sukkererter  & rødvinssaus. Råstekt småpotet fra Bjertnæs.

melk, selleri, sulfitt

DESSERT

Dessertbord med utvalg av ost, dessert & kaker


Drikke

Vår sommelier og restaurantsjef, Tomas, anbefaler vin til kveldens meny. I vårt drikkekart finner du andre utvalgte viner, lokalt øl, sider og et godt utvalg alkoholfrie alternativer. Skulle du heller ønske årgangsvin finner du disse i vårt kjellerkart.

Last ned:


Småretter

14.00-18.00

Utenom de faste måltidene serverer vi gjerne småretter i restauranten, stuene eller i hagen.

Kremet fiskesuppe

195
Reker, lokalfanget hvit fisk, fennikel, gulrot og asparges Servert med brød og smør.
Allergen: fisk, selleri, skalldyr, hvete

Club Sandwich av Livèchekylling fra Østfold

215
Bacon fra Vossakjøtt, chipotledressing og grillet paprika. Servert på surdeigsbrød.
Allergen:egg, hvete, sennep

Angus Burger fra Idsø i Rogaland

225
Cheddarost, salat, syltet rødløk og råstekte småpoteter
Allergen:hvete, melk

Vegansk


Grønn salat fra Toppe med mango og avokado

195
Bulgur, granatepler, appelsin vinaigrette og syltet gresskar Servert med grovt gulrotbrød.
Allergen: sulfitt, hvete, rug, bygg

Gnocchi

260
Brokkolini, sopp, grillet squash, gresskar og steinsoppsaus.
Allergen: hvete, selleri, sulfitt


Smørbrød


Rekesmørbrød

175
Majones, agurk og sitron.
Allergen: fisk, selleri, skalldyr, hvete

Smørbrød med røkt ørret fra Hjønnevåg

175
Med eggerøre. Kapers og gressløk.
Allergen:melk, egg. Brødet inneholder hvete


Dessert


Karamellpudding

145
Pisket krem, karamellsaus og friske bær
Allergen: melk, egg

Sjokoladekake med valnøtter

145
Pasjonfruktsaus og vaniljeis.
Allergen: melk, egg, hvete, valnøtter

Solstrands Suksesskake

145
Servert med rips og sjokoladeknekk.
Allergen: melk, mandler, egg


Barnemeny


Bakt laks

135
Rømme, gulrot, brokkoli. Potetmos og smeltet smør.
Allergen:fisk, melk

Pastaskruer med kjøttsaus

105
Allergen: egg, hvete

Pølse med pommes frites

105

Selskap

Bergensere og vestlendinger har feiret merkedager på Solstrand i generasjoner. Vi legger til rette for et minnerikt selskap – og kanskje starten på en egen tradisjon?

Les mer


Lokalmat

Vi gleder oss over å kunne jobbe med lokale matprodusenter. Takket være dem kan kjøkkenet vårt videreføre den skandinaviske mattradisjonen – med kortreiste råvarer av beste sort og gode smaksopplevelser.

Domstein

vestlandet

Domstein leverer fisk og sjømat – våre viktigste råvarer. Bedriften ble etablert i 1925. I dag jobber Domstein tett på fiskere, fiskemottak og restauranter for å videreføre kunnskap om mangfoldet langs norskekysten.

Ostegården

Fana

På en liten vestlandsgård ved Fanafjorden produserer ekteparet Ruth og Jørn Hafslund ost. Kuene deres beiter fritt på en gammel eng i fjordlandskapet. I 2018 vant Ostegården World Cheese Awards for fastosten «Fanaost». Vi har samarbeidet med Ostegården i mange år og fryder oss stadig over ekteparets dedikasjon til osten og miljøet. 

Spildegarden

Hardanger

Spildegarden er en slektsgård i Hardanger fra 1934, som dyrker frukt og bær. Til vår store begeistring er det bonden selv, Geir Henning, som leverer nyplukkede epler, plommer, bringebær, solbær og rips på kjøkkendøren vår. I sitt gårdspresseri lager Geir Henning og kona, Jane, Spildesider og Spildemost, som er blitt kåret til Norges beste eplemost flere år på rad.   

Bø Gård

Os

Bø gård ligger bare noen hundre meter fra Solstrand. Gården har 350 verpehøns, og bonden leverer selv ferske egg til kjøkkenet. Om sommeren får vi de beste bringebærene vi kan ønske oss.

Toppe Gartneri

Åsane

Toppe Gartneri har leverer salat, grønnsaker, blomster og sommerplanter til Solstrand. Ikke bare er smaken på grønnsakene fortreffelig, blomstene og fargene sprer glede både inne og ute. Toppe Gartneri forsker på karbonfangst ved oppvarming av drivhusene.

Bønes Gårdsmat

Fana

Bønes Gårdsmat leverer rene kjøttprodukter av høyeste kvalitet. De har vunnet en rekke gullmedaljer i NM for kjøttprodukter. Naturligvis er det Bønes Gårdsmat som leverer årets pinnekjøtt til Solstrand. Bønes Gårdsmat jobber hardt for at råvarene skal være lokale med minst mulig reisevei fra råvare til forbruker.